Tisdagsblogg

I morse vaknade vi på ett mörkt och dimmigt Hönö som så snart det började ljusna mer eller mindre liknade ett landskap ur en John Bauer saga (minus skog och troll då förstås…). så underbart vackert! Havet låg alldeles platt och var omslutet av en lätt dimma och solens strålar bröt igenom och gav ett sådant där underbart värmande sken. En sådan morgon mina vänner vill man INTE åka till jobbet! Man vill bara ladda kamerabatteriet, tömma minneskortet, packa fikakorgen och bege sig ut i naturen (väl påklädd – för även om solen såg varm ut så var det inte varmt…). Men nu är det tisdag och en helt vanlig arbetsdag så det bidde inga foton alls… Men det kommer andra liknande morgnar – och då förhoppningsvis en lördag eller en söndag… För som Mats konstaterade idag – den utsikten är inget man flyttar ifrån!

Vi har bott här nere nu i drygt fem år – det är inte så kort tid kan man tycka och ön vi bor på är inte gigantisk på något sätt – men fortfarande hittar vi små gator och områden som vi aldrig sett förut. I söndags så var grabbarna på kalas hos en kompis, vars föräldrar haft förståndet att förlägga kalaset i en sådan gemenskapslokal (det finns inget hus stort nog för ett kalas med 18 grabbar i åldern 5 – 7 år, och det är förenat med nervsammanbrott a la grande att släppa in så måga på kalas i hemmet – believe me!). Problemet var att den låg i ett område där 1. vi aldrig varit 2. vi inte ens visste hade ett eget namn… Nu var det ju guvetvis inte värr än att vi frågade efter vägbeskrivning, men det börjar bli aningens pinsamt när man efter fem år fortfarande använder GPS:en till ICA (inte riktigt, men ni fattar vilken nivå mitt lokalsinne är på). Efter kalaset var grabbarna sockerstinna så energin hade säkert räckt fram till nästa helg, så vi tog en lång kvällspromenad i omgivningarna. Häftigt i mörkkret och med ficklampa tyckte grabbarna. Skönt med luft och motion tyckte vi vuxna. Vi var lite vågade och begav oss in på gator vi aldrig varit på och vips så dök det upp ett helt virrvarr av små gator och hus som vi aldrig sett innan. Ibland känns det som att bo i NArnia – kliv in i garderoben och du vet aldrig var du hamnar typ. Men det är kul för promenaderna blir aldrig långtråkiga.

Måndagen och tisdagen har bjudit på jobb, utvecklingssamtal för A1, mera jobb och ännu mera jobb. Ni kommer ihåg att jag var så lycklig över en helt oplanerad ledig kväll i förr veckan… Idag fick jag ta igen det. Men båda grabbarna var hos kompisar efter fritids och dagis så jag fick lite extra jobbtid innan de kom hem – så nu är det kväll på riktigt. Tänkte bege mig till soffan och se vad de desperata hemmafruarna har för sig ikväll. Tjing!

Annonser

2 reaktioner på ”Tisdagsblogg

    1. På vår ö bor det ca 4500 personer, men i kommunen bor det ca 12 000 personer varav 10 000 på ”vår” ör och de tre öarna som det finns broförbindelse till från vår ö. Det är ett litet samhälle så ”alla känner alla” på något sätt känns det som. Lite så där hemtrevligt 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s