Taxiåkare


Har efter mycket ”tjat” *ler* beslutat sälja Volvon till Beas kusin. Återstår att skaffa nåt nytt att åka i. Med tanke på att bensinräkningarna sista tiden är högre än vår boendekostnad verkar ett bränslesnålare alternativ inte så dumt. Men man vill ju inte göra avkall på komforten… det blir ju några timmar i månaden i förarstolen… Och Volvo gör ju de skönaste stolarna, så en V70 med dieselmotor verkar ju klokt. Efter ett par kvällars surfande har jag så hittat en trave med lätt inkörda taxibilar med endast 35.000 – 40.000 mil på mätaren…!
Sagt och gjort efter lite ringande åkte jag ikväll på besök i Täby för att se vad en taxiåkare med 13 bilar i stallet hade att erbjuda. Hmm trots att han verkade erfaren i branschen hade han inte lärt sig de enklaste knepen när man säljer en bil:
1. Tvätta bilen. En bil som har ett cm-tjock lager med skit och som inte ser ut att ha tvättats ger inte direkt något kul intryck.
2. Städa av insidan. Okej rekond är en sak, men släng åtminstone skräpet som ligger slängt på golver och i baksätet. Och med tanke på hur dammig och igengrodd resten av inredningen var, förvånas jag över att han haft några passagerare överhuvudtaget…
Oavsett hur fin bilen ev. kan ha varit under skiten så blir det ingen affär med mig. Jakten går vidare…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s